Berbere saus (Ethiopische hete saus) |
|
2 theelepels komijnzaad 4 kruidnagels 1/2 theelepel kardemom 1/4 theelepel piment 1/2 theelepel fenegriek enkele gedroogde chilipeperd 2 lepels fruitjes 2 theelepels zout 1 theelepel djahe 1/2 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel kurkuma 1 dl slaolie 1 dl rode wijn |
|
BereidingRooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde chilipepers in een braadpan.Doe het mengsel daarna in een foodprocessor en meng het met 2 eetlepels gebakken uitjes (bawang), 2 theelepels zout, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 dl slaolie en 1 dl rode wijn goed door elkaar. Doe het over in een goed afsluitbare pot. NotitiesLekker bij verse groenten en curries. |
Home > Recepten