Home > Recepten

Berbere saus (Ethiopische hete saus)

2 theelepels komijnzaad

4 kruidnagels

1/2 theelepel kardemom

1/4 theelepel piment

1/2 theelepel fenegriek

enkele gedroogde chilipeperd

2 lepels fruitjes

2 theelepels zout

1 theelepel djahe

1/2 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel kurkuma

1 dl slaolie

1 dl rode wijn
  • Omschrijving recept: Sausjes; Ethiopisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde chilipepers in een braadpan.

Doe het mengsel daarna in een foodprocessor en meng het met 2 eetlepels

gebakken uitjes (bawang), 2 theelepels zout, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 dl slaolie en 1 dl rode wijn goed door elkaar.

Doe het over in een goed afsluitbare pot.

Notities

Lekker bij verse groenten en curries.