Home > Recepten

Foo yong hai met kip

1 glas sinaasappelsap

1 blikje tomatenpuree

ketjap manis

2 flinke uien

250 gr champignons

2 dubbele kipfilets

2 teentjes knoflook uit de knijper

1 schoongemaakte paprika

doperwten, sperziebonen, tomaten

50 gr taugé

8 eieren

gemberpoeder

kerrie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees-Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Saus:

Roer het sinaasappelsap, de tomatenpuree en naar smaak ketjap manis door elkaar, breng het aan de kook en houd het op een sudderpitje warm.

Controleer de saus voor het serveren op smaak en dikte; voeg eventueel wat sambal.



Foe yong hai:

Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en kruid ze met kerrie en gemberpoeder.

Snijd de kipfilets in blokjes en voeg die na enkele minuten, samen met de knoflook toe.

Voeg als het vlees gaar is, een scheut ketjap toe en laat even sudderen.

Voeg dan de overige schoongemaakte groenten toe, behalve de taugé.

Bak de taugé pas mee als de groenten beetgaar zijn.

Klop intussen de eieren los, eventueel met wat melk of water.

Voeg ze aan het gerecht toe en laat ze, onder af en toe voorzichtig omscheppen, stollen.