Home > Recepten

Kip met knoflook en dragonbotersaus, gebraden

1 kip van 1200 gr

100 gr boter

1/2 bosje peterselie

3 teentjes knoflook

1 cl citroensap

20 gr verse dragon

1 eetlepel wijnazijn

1/2 dl witte wijn

1/2 dl water

1 dl room

zout, peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat 50 gr boter op kamertemperatuur komen en klop deze met een mixer luchtig.

Klop er de knoflook, zout, peper, het citroensap en de peterselie door.

Haal voorzichtig het vel van de kip los.

Duw het vel vanaf de hals los door met de vingers tussen het vel en het vlees te drukken en vul de kip vervolgens onder het vel met het botermengsel.

Bestrooi de kip met zout en peper en braad hem 45 minuten op een rooster met een braadslee eronder in een op 225°C voorverwarmde oven.

Bedruip de kip regelmatig met het vet dat in de slee druipt.

Haal de kip uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem even rusten.

Giet het overtollige braadvet uit de slee, roer de aanbaksels met de azijn en de wijn los en kook het met het water op hoog vuur tot de helft in.

Voeg zout, peper en de gehakte dragon toe, roer de room erdoor en kook

nog even door.

Voeg de resterende 50 gr koude boter in kleine vlokjes toe en klop de saus op.

Verdeel de kip in 4 stukken en serveer die met de saus.