Home > Recepten

Kip met amandelen en kikkererwten, gesmoord

4 kipkarbonades

200 gr kikkererwten

75 gr amandelen

zout, peper

2 eetlepels olijfolie

1 ui

6 teentjes knoflook

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel hele komijnzaden

1 mespuntje gemalen kaneel

40 gr krenten

6 dl kippenbouillon

2 cl citroensap

200 gr couscous
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de kikkererwten 1 nacht.

Giet ze de volgende dag af, doe ze in een grote pan en zet ze onder water.

Breng ze aan de kook, zet het vuur laag en laat ze 60 minuten sudderen.

Giet de kikkererwten af en doe ze met de amandelen in een vuurvaste ovenschotel.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng het meel met het zout en de peper, bestuif er de stukken kip mee en bak ze in een koekenpan in de olijfolie bruin.

Leg de stukken kip in de ovenschotel op de kikkererwten en de amandelen.

Bak de ui in het bakvocht glazig.

Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma, de kaneel, de komijnzaadjes en de krenten toe en roer alles goed door elkaar.

Schep het mengsel over de kip, giet er 2 1/2 dl kippenbouillon en het citroensap bij en breng alles aan de kook.

Leg dan het deksel op de schotel, zet hem in de oven en laat het gerecht ± 45 minuten in de oven staan.

Doe, vlak voor de kip gaar is, de rest van de bouillon in een pan en voeg al roerend langzaam de couscous toe.

Neem de pan van het vuur en laat hem 5 minuten staan.

Maak dan de couscous met een vork los, schep de couscous op een schaal, leg er de kip, de kikkererwten en de amandelen op en giet er het braadvocht over.