Home > Recepten

Kip met paddestoelen in bockbier-honing-tijmsaus

2 kipfilets

150 gr roompâté

2 bosuitjes

150 gr gemengde paddestoelen

2 fijngehakte sjalotjes (of 1 kleine ui)

1 flesje bockbier

boter, olijfolie

peper, zout

honing

tijm

sinaasappelmarmelade

gevogeltefond of 1/2 kippenbouillonblokje

houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij de slager)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de paddestoelen op hoog vuur kort in een scheutje olijfolie tot ze beetgaar zijn en breng ze op smaak met peper en zout.

Neem de helft van de paddestoelen uit de pan, snijd ze in kleine blokjes en meng die met de pâté.

Snijd de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenkant met marmelade.

Leg er in de lengte de bosui in en vul ze met het pâtémengsel.

Vouw de filets dicht en houd ze met prikkers of garen bij elkaar.

Verhit wat olie en schroei de filets dicht.

Voeg hierna wat boter en vervolgens de sjalotjes toe en bestrooi de filets met peper, zout, honing en tijm.

Haal de filets als ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm.

Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bockbier en fond.

Laat de saus inkoken en breng haar op smaak met honing, tijm, peper en zout.

Warm op het laatste moment de rest van de paddestoelen in de saus mee en bind de saus met een klontje koude boter.

Ontdoe de gevulde filets van het garen en schik ze in plakjes op de borden.

Schep er wat van de saus over en garneer met een takje verse tijm.

Notities

Serveer het gerecht met spruitjes en aardappelpuree (extra lekker met wat kastanjes erin).