Kerriekip, romige |
|
1 ui 50 gr boter 350 gr reepjes kipfilet (licht ingevroren) 1 teentje knoflook uit de pers 1 prei in schuine ringen 150 gr champignons in plakjes 350 gr bloemkoolroosjes 1 1/2 dl kippenbouillon 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel gembersiroop het sap van 1 sinaasappel 100 gr verse roomkaas 50 gr geroosterde cashewnoten |
|
BereidingSnipper de ui, fruit hem in de boter en neem de ui uit de pan.Bak de kipfiletreepjes in het bakvet bruin. Voeg de uitjes weer toe en bak ze al omscheppend 5 minuten met de knoflook, de prei, de champignons en de bloemkoolroosjes. Voeg dan de kippenbouillon, de kerrie, de gembersiroop en het sinaasappelsap toe. Snijd de roomkaas in blokjes, verdeel die erover en laat het gerecht met het deksel op de pan nog 15 minuten pruttelen, zodat de kaas smelt. Roer alles om en schep er tot slot de geroosterde cashewnoten door. Garneer met de geknipte bieslook. |
Home > Recepten