Home > Recepten

Kip in amandel-saffraansaus

3 dubbele kipfilets

25 gr boter

1 eetlepel olijfolie

zout, versgemalen zwarte peper

het sap van 1/2 citroen

1 grote fijngesnipperde ui

6 eetlepels amandelpoeder

4 1/2 dl melk

1 envelopje saffraandraadjes

2 laurierbladeren

1/2 kippenbouillontablet
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd elke dubbele kipfilet in de lengte doormidden.

Verhit 15 gr boter, samen met de olie, in een zware braadpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin.

Doe de kip in een braadslee, kruid licht met peper en zout en knijp er de halve citroen over uit.

Laat de kip in een op 190°C voorverwarmde oven 20 minuten garen.

Doe intussen de rest van de boter in een braadpan en fruit de ui licht aan (laat niet kleuren).

Roer er het amandelpoeder door, laat het licht kleuren en giet er geleidelijk de melk bij.

Voeg de rest van de ingredienten toe en laat zachtjes sudderen tot de saus

indikt.

Giet het braadvocht van de kip bij de saus en breng deze op smaak.

Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld een salade van radicchio en venkel met een eenvoudige vinaigrette.