Home > Recepten

Kip in wijnsaus 1

50 gr boter

4 stukken kip

1 ui

4 stengels bleekselderij

4 worteltjes

1 blik gepelde tomaten

2 dl droge witte wijn

1 kruidnagel

versgemalen peper, zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Wrijf de stukken kip in met peper en zout.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukken kip hierin rondom mooi bruin.

Snipper de ui fijn en snijd de selderij en de worteltjes in dunne plakjes.

Neem de stukken kip uit de pan en leg ze op een bord.

Bak de plakjes wortel en selderij en de gesnipperde ui 5 minuten in het overgebleven braadvet; roer af en toe.

Voeg dan de kruidnagel, de wijn en de inhoud van het blik gepelde tomaten toe met nog wat zout en peper.

Roer alles goed door elkaar.

Leg de stukken kip in een vuurvaste schaal, giet de saus erover, dek de schaal met een deksel af en zet hem in het midden van de oven.

Laat de kip in ± 45 minuten gaar worden.

Verwijder voor het serveren de kruidnagel.

Notities

Lekker met macaroni of rijst en vruchtencompote of een groene salade.