Bruine bonensoep, pikant 1 |
|
een klein stukje boter 75 gr mager rookspek in blokjes 250 gr soepgroente 2 theelepels kerrie 200 gr rundergehakt 1 literblik bruine bonensoep 1/4 liter tomatensap lavas evt. 1-2 theelepels cayennepeper of chilipoeder Klop van het vuur af 2 eetlepels roomboter door de soep en strooi er fijngeknipte peterselie over. |
|
BereidingKruid het gehakt naar eigen smaak en draai er kleine balletjes van.Smelt in een ruime soeppan de boter en bak hierin de spekblokjes, de soepgroente, bestrooid met kerrie en de gehaktballetjes. Voeg de bonensoep, het tomatensap en de lavas en evt. de cayennepeper of chilipoeder toe. Breng de soep onder af en toe roeren langzaam aan de kook en laat hem even zachtjes doorkoken. NotitiesLekker met rauwkost en stokbrood. |
Home > Recepten