Home > Recepten

Bruine bonensoep, pikant 1

een klein stukje boter

75 gr mager rookspek in blokjes

250 gr soepgroente

2 theelepels kerrie

200 gr rundergehakt

1 literblik bruine bonensoep

1/4 liter tomatensap

lavas

evt. 1-2 theelepels cayennepeper of chilipoeder



Klop van het vuur af 2 eetlepels roomboter door de soep en strooi er fijngeknipte peterselie over.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruid het gehakt naar eigen smaak en draai er kleine balletjes van.

Smelt in een ruime soeppan de boter en bak hierin de spekblokjes, de soepgroente, bestrooid met kerrie en de gehaktballetjes.

Voeg de bonensoep, het tomatensap en de lavas en evt. de cayennepeper of chilipoeder toe.

Breng de soep onder af en toe roeren langzaam aan de kook en laat hem even zachtjes doorkoken.

Notities

Lekker met rauwkost en stokbrood.