Home > Recepten

Bruine bonensoep, pikant 2

1 grote pot bruine bonen

250 gr gehakt

2 uien

2 teentjes knoflook

4 theelepels paprikapoeder

100 gr magere spekblokjes

1 klein blikje tomatenpuree

2 grote aardappelen

2 eetlepels ingelegde rode paprikareepjes

mespunt cayennepeper

een paar druppels tabasco

zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de bonen in tweeën en wrijf de helft door een zeef.

Smelt de spekblokjes zachtjes uit, voeg de gesnipperde ui en de knoflook, het verkruimelde gehakt, de paprikapoeder en de in kleine dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe.

Laat dit zachtjes in eigen vet en vocht smoren, onder af en toe goed omscheppen.

Voeg dan de tomatenpuree, ca 1 1/2 liter water en de doorgewreven bonen met het vocht uit de pot toe.

Breng dit goed roerend aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes pruttelen.

Voeg er dan de niet-doorgewreven bonen bij.

Laat alles nog even verder pruttelen tot het goed heet is.

Doe er tenslotte de paprikareepjes bij en breng de soep op smaak met cayennepeper en tabasco.