Potage crème Aurore |
|
50 gr boter 40 gr bloem 650 ml kalfs- of kippenbouillon 200 gr rijpe, vlezige tomaten 1 sjalotje peper, zout 1 eetlepel boter 1'2 eetlepel kleine dobbelsteentjes wortel 1'2 eetlepel kleine dobbelsteentjes spercieboontjes ¾ eetlepel kleine dobbelsteentjes bleekselderij 75 ml room |
|
BereidingSmelt de boter.Voeg de bloem toe en laat het mengsel 2-3 minuten fruiten. Voeg van het vuur af de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 30-40 minuten sudderen. Veeg de tomaten schoon, snijd ze in tweeën en knijp het zaad eruit. Snijd ze klein en doe ze met het gehakte sjalotje en de boter in een pan. Breng ze op smaak en kook ze tot een dikke brei. Wrijf ze door een zeef en voeg ze aan de soep toe. Kook intussen de worteltjes in een beetje bouillon en de selderij en de boontjes in wat water. Schuim de soep af, voeg de room toe, controleer de smaak. Voeg de groenten toe en breng de soep voorzichtig tegen het kookpunt aan. |
Home > Recepten