Home > Recepten

Peterseliesoep met kwarteleitjes

2 bosjes (blad)peterselie

1/2 sjalotje

1 eetlepel amandelen

30 gr boter

3 eetlepels bloem

1/2 liter kruiden- of kippenbouillon

8 kwarteleitjes

1 bekertje zure room

1 eetlepel citroensap

zout, peper, cayennepeper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pluk de blaadjes van de peterselie, was die en laat ze uitlekken.

Pel het sjalotje, blancheer de amandelen, pel ze en hak ze met de peterselie (op 2 eetlepels na) fijn tot een puree.

Bereid een gebonden soep van de boter, de bloem en de bouillon en laat die 5 minuten zacht koken.

Kook intussen de kwarteleitjes 5 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze.

Klop de zure room los met het citroensap en de peterseliepuree, klop dit bij de soep en breng deze al roerend tot tegen het kookpunt.

Breng op smaak met wat zout, peper, een snuf cayennepeper, verdeel de soep over de borden, leg de kwarteleitjes erin en strooi er wat peterselie over.