Home > Recepten

Vissoep met bleekselderij en aardappel

2 sjalotten

1 teentje knoflook

400 gr kabeljauwfilet

1 kleine struik bleekselderij

500 gr aardappelen

30 gr boter

30 gr bloem

1 liter water

2 visbouillontabletten

peper, zout

scheutje (slag)room

100 gr garnalen

2 eetlepels geknipte bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en knoflook en hak ze fijn.

Snijd de kabeljauwfilet en de gewassen bleekselderij in stukjes.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.

Verhit in een pan met dikke bodem de boter en fruit de sjalot en knoflook hierin zonder te kleuren.

Strooi de bloem erover en fruit die 1 minuut mee.

Roer deel voor deel het water erdoor, zodat een heel dunne, gebonden saus ontstaat.

Breng het aan de kook en voeg de bouillontabletten, de bleekselderij en de aardappelen toe.

Laat de soep enkele minuten zachtjes koken.

Voeg de stukken vis toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de room erdoor.

Voeg de garnalen toe en laat ze in de soep warm worden, maar niet koken.

Serveer de soep, bestrooid met bieslook en geef er soepstengels bij.