Home > Recepten

Vissoep, gebonden

1 kg vis (bijv. wijting)

2 uien

1 kleine winterwortel

2 stengels prei

1 kleine venkelknol

5 teentjes knoflook

olijfolie

2 eetlepels tomatenpuree

4 takjes tijm

1/2 bosje peterselie

1 laurierblaadje

2 1/2 dl witte wijn

peper, zout

2 eidooiers
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de vis zorgvuldig onder de koude kraan en snijd hem in stukken.

Halveer twee teentjes knoflook.

Laat alle groenten in vier eetlepels olie goudbruin worden.

Voeg de vis, tomatenpuree, tijm, peterselie, laurier, wijn, een liter water, peper en zout toe en laat het geheel op een klein vuur een half uur trekken.

Pers de rest van de knoflook uit, vermeng dit met wat zout en de eidooiers en klop hier druppelsgewijs acht lepels olie door, zoals bij het zelf maken van mayonaise.

Wrijf de soep door een zeef en serveer haar met de knoflooksaus en geroosterd stokbrood.