Home > Recepten

Bier- en kaassoep

125 gr fijngehakte ui

100 gr fijngehakte wortel

4 eetlepels boter

5 eetlepels bloem

1/2 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel mosterdpoeder

33 cl bier

1/4 liter kippenbouillon

500 gr geraspte Cheddar kaas

1/4 liter dikke room

1/4 theelepel tabasco

popcorn voor de garnering
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de wortel en de ui in de boter.

Roer de bloem erdoor en laat die 3-4 minuten zachtjes fruiten, maar niet bruin worden.

Roer het paprikapoeder, mosterdpoeder, bier en de kippenbouillon erdoor.

Blijf roeren met een garde tot de soep glad is.

Voeg de kaas toe, breng de soep weer aan de kook, temper de hittebron en laat de soep 5-10 minuten sudderen.

Neem de soep van het vuur en spatel de room erdoor.

Voeg de tabasco toe en serveer de soep gegarneerd met popcorn.