Home > Recepten

Anchoļade 3 (ansjovispasta)

2 blikjes ansjovisfilet in olie ( netto 46 gr)

1 teentje knoflook

3 eetlepels (olijf)olie

1 eetlepel (rode wijn)azijn

2 theelepels tomatenpuree

4 blaadjes verse basilicum

keukenpapier

keukenmachine
  • Omschrijving recept: Sausjes; Frans (Provenēaals)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Giet de ansjovisfilets af en leg ze 15 minuten in een kom met ruim koud water om de zoute smaak iets te verzachten.

Laat de ansjovis in een zeef uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.

Pel de knoflook en pers ze uit.

Pureer in de keukenmachine de ansjovis met de knoflook, olie, azijn en tomatenpuree tot een smeuļge pasta ontstaat (= Anchoļade).

Snijd de basilicum in reepjes en meng die (in de draaiende keukenmachine) door de anchoļade.

Doe de pasta over in een schaaltje.