Home > Recepten

Kip met tonijnsaus-cocktail 1

1 kipfilet

2 1/2 dl kippenbouillon (van een blokje)

enkele stengels bleekselderij

1 blikje tonijn

1 eetlepel mayonaise

2 eetlepels yoghurt

peper, zout

blad van de selderijstengels
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 10 minuten.

Laat het vlees dan afkoelen en snijd het in blokjes of reepjes.

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in zeer dunne stukjes.

Hak de bladselderij fijn.

Laat de inhoud van het blikje tonijn uitlekken, maar vang het vocht op.

Verwijder eventuele graten en velletjes.

Pureer de vis met iets van het uitgelekte vocht, de mayonaise, yoghurt, peper en zout.

Vermeng de stukjes kip met de bleekselderij en het fijngemaakte blad.

Verdeel dit over vier cocktailglazen en schep er de tonijnsaus op.