Home > Recepten

Pane con noci met kruidige kippenlevertjesmousse

250 gr kippenlevertjes

1 sjalotje

10 takjes selderij

1 eetlepel (olijf)olie

5 eetlepels droge witte wijn

1 eetlepel kappertjes

1 theelepel kruidenbouillonpoeder

zout, peper

1 voorgebakken pane con noci (220 gr)

12 walnoten

keukenmachine
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Borrelhapjes; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kippenlevertjes klein.

Pel en snipper het sjalotje.

Hak de selderij fijn.

Verhit in een pan de olie en bak de kippenlevertjes, de sjalot en de selderij 2 minuten al omscheppend.

Voeg de wijn, de kappertjes en het bouillonpoeder toe en laat het onafgedekt 8 minuten zachtjes koken tot de wijn is verdampt.

Verwarm de grill op de hoogste stand voor.

Pureer intussen in de keukenmachine het kippenlevertjesmengsel en breng het op smaak met zout en peper.

Snijd de pane con noci in 12 plakjes.

Rooster op het rooster de plakjes brood in 3 minuten 10 cm onder de grill goudbruin, keer ze halverwege.

Besmeer de plakjes dik met levermousse en garneer met walnoten.