Home > Recepten

Canapé Romano (toast met champignons)

4 sneetjes witbrood

250 gr grotchampignons

2 eetlepels boter

1 teentje knoflook

zout, (versgemalen) peper

4 plakken jongbelegen kaas

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Paddestoelgerechten; Belegde broodjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Snijd de korstjes van het brood en rooster de sneetjes in een broodrooster lichtbruin.

Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd de onderste stukjes van de champignons.

Deel de grote champignons in vieren en halveer de kleine champignons.

Verhit de boter in een koekenpan.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Voeg de champignons toe, roerbak ze 3 minuten en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de korstjes van de kaas.

Schep op elk sneetje geroosterd brood 1/4 deel van de gesmoorde champignons.

Vouw de plakken kaas dubbel en leg ze op de champignons.

Leg de canapés 1 minuut onder de grill tot de kaas begint te smelten.