Home > Recepten

Kaastaart 1

6 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels bloem

2 eetlepels boter

100 gr gesneden ontbijtspek

250 gr Saint Morgonkaas

6 eieren

1/4 liter slagroom

15 sprietjes bieslook

zout, peper

2 eetlepels paneermeel

8 kerstomaatjes

toefjes peterselie
  • Omschrijving recept: Hartig Gebak; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bestuif de werkplek met wat bloem.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde plak van 28 cm.

Vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Verhit in een koekenpan de boter en bak het ontbijtspek in 10 minuten knapperig.

Snijd de kaas in blokjes en vermeng die in een kom met 3 eieren, 3 eierdooiers, het ontbijtspek en de slagroom. Klop flink.

Knip de bieslook erboven fijn en voeg naar smaak zout en peper toe.

Bestrooi de deegbodem met paneermeel en giet het kaasmengsel in de vorm.

Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 40 minuten goudbruin.

Garneer de taart daarna met kerstomaatjes en peterselie.