Home > Recepten

Vishapje op sesamtoost

1 pak diepvrieskabeljauw

250 gr taugeh

6 eetlepels ketjap

3 eetlepels gembersiroop

3 eetlepels olie

1 pakje melba toost sesam

8 eetlepels mayonaise

vershoudfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de vis in 30 minuten ontdooien.

Was de taugeh en laat ze in een vergiet uitlekken.

Snijd de vis in stukjes.

Vermeng in een kom de ketjap met de gembersiroop.

Schep de stukjes vis door de marinade, dek de schaal met vershoudfolie af en zet hem 30 minuten in de koelkast.

Breng 1 liter water aan de kook en overgiet de taugeh ermee.

Spoel de taugeh direct daarna met koud water af en laat ze uitlekken.

Verhit de resterende olie en bak de vis op hoog vuur 4 minuten.

Bestrijk de toostjes met mayonaise.

Schep op iedere toostje wat vis en garneer met een beetje taugeh.

Serveer de toostjes lauw warm.