Home > Recepten

Vissalade

1/2 gestoomde makreel

1/2 spekbokking

500 gr verse spinazie

mooie aardappelen

sinaasappelsap

citroensap

mosterd
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen niet, maar borstel ze schoon.

Snijd ze in 1 cm dikke plakken en kook ze gaar.

Laat de schijfjes afkoelen.

Was de spinazie en kook die in een pan tot de kleur donkerder is geworden.

Vooral niet te lang koken; 1-2 minuten is meer dan genoeg.

Spoel de spinazie direct onder koud stromend water af, om het koken te stoppen.

Haal de graten uit de vissen.

Trek de makreel in grove stukken uiteen en snijd de spekbokking in kleine stukjes.

Meng de vissen.

Drapeer de spinazie in een cirkel op het bord, zo, dat de rand vrij blijft.

Vul de cirkel met het vismengsel.

Druppel citroensap over de vis.

Leg om de spinazie de aardappelschijfjes.

Meng 1 eetlepel mosterd met 1 dl sinaasappelsap.

Giet deze saus voorzichtig met een lepel over de aardappelen en eventueel over de spinazie.