Home > Recepten

Zomersalade met aardbeien

70 gr bloem

1 snufje zout

0,7 dl witbier

1 ei

1 kleine krop ijsbergsla

1 kg aardbeien

2 eetlepels plantaardige olie

4 eetlepels sinaasappelsap

2 eetlepels vruchtenazijn

1/2 theelepel suiker

zout, versgemalen zwarte peper

500 gr schoon frituurvet

1 eiwit

16 grote bladeren citroenmelisse
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe voor het beslag de bloem en het zout in een kom, voeg het witbier en het ei toe en roer tot een glad beslag. Dek dit af en laat het 30 minuten rusten.

Verwijder intussen het middengedeelte en de buitenste bladeren van de ijsbergsla. Snijd het kropje eerst dwars doormidden en daarna in de lengte in fijne reepjes.

Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden.

Roer in een kom de olie, het sinaasappelsap, de vruchtenazijn, suiker, wat zout en 2 snufjes peper door elkaar en maak de sla en de aardbeien met deze dressing aan.

Verwarm de oven voor op 50 C.

Verhit het frituurvet in een kleine hoge pan.

Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het beslag.

Was de citroenmelisse en dep de kruiden zorgvuldig droog.

Haal de citroenmelissebladeren stuk voor stuk door het beslag en bak ze portiegewijs in het hete frituurvet goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit het frituurvet en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd ze op een bord in de oven warm tot alle bladeren zijn gebakken.