Home > Recepten

Salade met bieslookdressing, gemengde

1/8 liter Bulgaarse yoghurt

1 theelepel gezeefd citroensap

1 teentje knoflook

zout, versgemalen zwarte peper

1 polletje bieslook

1/2 krop ijsbergsla

1/2 komkommer

2 vleestomaten

1 ui

2 hardgekookte eieren

ansjovisfilets

zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Salades; Dressing
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de yoghurt uit met het citroensap, pers de knoflook erboven uit en maak op smaak af met zout en peper.

Knip de bieslook fijn en roer die erdoor.

Snijd de sla in reepjes.

Halveer de geschilde komkommer overlangs, schraap het zaad eruit en snijd hem in halve boogjes.

Verwijder de harde kern uit de tomaten en snijd ze in partjes.

Snijd de ui in ringen.

Snijd de eieren in partjes.

Meng dit alles luchtig door elkaar en schep er de saus over.

Garneer met opgerolde ansjovisfilets en olijven en strooi eventueel nog wat extra bieslook over de salade.

Notities

Lekker met Turks brood.



Bieslook behoort tot de uienfamilie en heeft daardoor een zachte uiensmaak. Er zijn verschillende soorten te koop, waarvan de naar knoflook smakende Chinese bieslook een hele bijzondere is. Bieslook wordt alleen maar rauw gebruikt, de sprietjes worden in ringetjes geknipt of gesneden.

Bieslook is bijna onmisbaar in eiergerechten als omelet en roerei, in aardappelgerechten als aardappelsalade en puree, maar ook heerlijk in zelfgemaakte kruidenboter, over salades en bij gestoofde vis. De bloemetjes zijn leuk als garnering van een salade. Bieslook is een winterharde, vaste plant, die zowel in de volle grond als in potten goed gedijt.