Soepgroenten met rundvlees, roergebakken |
|
500 gr bieflapjes zout, peper een mespunt gemberpoeder 2 eetlepels ketjap manis 1 teentje knoflook 1 eetlepel citroensap 400 gr soepgroenten 3 eetlepels zonnebloemolie 2 druppels sesamolie 1 eetlepel maïzena 1 eetlepel medium dry sherry 2 eetlepels sesamzaad een takje verse koriander |
|
BereidingSnijd het vlees in reepjes wrijf het in en met peper, zout en gemberpoeder.Vermeng de ketjap, de geperste knoflook en het citroensap en laat het vlees hierin 1 uur afgedekt, op een warme plaats marineren. Roer het af en toe om. Snijd de soepgroenten. Dep de vleesreepjes droog en schroei het in een wok of braadpan in de zonnebloem- en sesamolie omscheppend snel dicht. Neem het daarna uit de pan. Bak de soepgroenten in de olie omscheppend 4 minuten, zodat ze beetgaar zijn. Schep de vleesreepjes erdoor en schuif het mengsel naar de kant van de wok. Roer een papje van de maïzena en de sherry, voeg dat toe en laat het binden. Schep het door het vlees-groentemengsel en bestrooi het geheel met het sesamzaad en de geknipte koriander. NotitiesServeer hierbij witte rijst. |
Home > Recepten