Home > Recepten

Zuurvlees 4

500 gr runderpoulet

laurierblad

kruidnagel

2 uien

1/2 eetlepel bindmiddel

3 dl bruine azijn

2 eetlepel boter

1 eetlepel olijfolie

1/2 eetlepel suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Marineer het vlees 5 uur in de azijn met 2 kruidnagels, 2 laurierbladen en 1 grofgesneden ui.

Laat het vlees daarna uitlekken en droog het goed af.

Snijd de tweede ui in ringen.

Laat de boter met de olijfolie goed heet worden.

Laat eerst De ui verkleuren en schep er daarna het vlees bij.

Braad het vlees flink aan.

Voeg 2 laurierblaadjes en 2 kruidnagels toe en laat het vlees in 3 uur op een klein vuurtje langzaam gaar sudderen.

Voeg naar smaak water of azijn toe en bind het vocht met bindmiddel.

Voeg de suiker toe en laat het geheel nog 5 minuten inkoken.