Home > Recepten

Runderlappen in tomatensaus

750 gr runderlappen

1 ui

1 blikje tomatenpuree

kerrie

boter



N.B. In plaats van tomatenpuree kunnen per pond vlees ook 6 grote of iets meer kleine tomaten worden gebruikt. Ontvel de tomaten, snijd ze fijn en bak ze even met de ui en de kerrie mee. Verder als boven.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de runderlappen in flinke stukken, bestrooi ze met peper en zout bak het vlees aan weerszijden mooi bruin en haal het uit de pan.

Snijd de ui klein en braad hem in de braadboter met flink wat kerrie bruin.

Voeg de tomatenpuree en wat water toe en roer dit goed door.

Doe het vlees weer in de pan en leg het deksel erop.

Laat het geheel op klein vuur in 3 uur heel gaar sudderen.

Notities

Serveer er gekookte aardappelen en princesseboontjes bij.