Carpetbag steak |
|
500 gr rundvlees van het 'ezeltje' of staartstuk 150 gr magere ham in kleine blokjes 250 gr champignons 2 uien peterselie 1 eetlepel fijngehakte kervel zout, witte peper uit de molen 100 gr mager rundergehakt 1 eierdooier 4 eetlepels olie 40 gr boter |
|
BereidingSnijd het vlees met behulp van uw scherpste mes zo open, dat zich als het ware een tas vormt.Vermeng de fijngesneden ham, de in plakjes gesneden champignons en een gehakte ui. Hak de peterselie fijn en doe die er met de gehakte kervel bij. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd ook de andere ui fijn en vermeng die met het rundergehakt, het eigeel, zout en peper. Vul het vleestasje eerst met het rundergehakt en dan met het hammengsel. Steek de opening met houten prikkers dicht. Verhit de olie met de boter in een grote pan en braad het vlees vlug aan beide zijden bruin. Draai hierna het vuur lager en laat het vlees onder af en toe keren met het deksel op de pan gaar worden. De stooftijd bedraagt anderhalf uur. |
Home > Recepten