Home > Recepten

Korstjesvlees

600 gr rundvlees (borstlap)

3 dl bruin bier (geen Heineken!)

1 ui

1 teentje knoflook

1/2 rode Spaanse peper

snufje zout

1/2 theelepel djinten

1 theelepel ketoembar

1 theelepel laos

2 theelepels sambal oelek

2 eetlepels Javaanse suiker of honing

1 eetlepel ketjap manis



Aanvulling: 150 gr champignons en 1 ui

Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen. Giet het suddervocht in een ovenschaal. Leg hier het vlees in en overdek dit met de ui en de champignons. Zet de schaal 10 minuten in een oven op 220C.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in middelgrote blokjes en laat die 2 uur in het bier staan.

Snipper de ui, de knoflook en de rode peper en stamp ze fijn met de djinten, laos, ketoembar en het zout. Fruit dit mengsel in de olie tot de ui lichtbruin ziet.

Haal het vlees uit het bier en bak dit 3 minuten mee. Overgiet het vlees met het bier en laat het geheel een uurtje sudderen.

Meng de sambal, de suiker (of de honing) en de ketjap tot een papje. Doe olie in een hete wok, voeg dit mengsel toe en wacht tot het geheel goed heet is. Schroei hierin het vlees (zonder het suddervocht) binnen enkele minuten dicht.

Notities

Dit recept ontleent zijn naam aan de gecarameliseerde korstjes rond het vlees.

Serveer het vlees met rijst en groente (bij voorbeeld met gele bloemkool).