Home > Recepten

Bloemkool, gele

1 bloemkool

1 ui

1 teentje knoflook

1 blok santen van 30 gr

1/8 liter crème fraîche

2 eieren

2 theelepels kerrie

1 theelepel laos

1/2 theelepel koenjit

1/2 theelepel kaneel

1 theelepel sambal oelek

2 theelepels ketjap manis

snufje zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder van de bloemkool de oneetbare delen, snijd de rest in partjes en kook die met een snufje zout tot ze zacht beginnen te worden.

Kook de eieren 6 minuten, pel ze en snij ze in schijfjes.

Snipper de ui en de knoflook fijn en stamp ze, samen met de kerrie, laos, koenjit, kaneel en de sambal tot een brei. Fruit deze brei in de olie tot de ui lichtbruin ziet.

Rasp het blok santen en voeg dit, samen met de bloemkool toe.

Roerbak het geheel 2 minuten.

Roer er dan de crème fraîche en de ketjap door (zet het vuur uit zodra de crème fraîche warm is).

Garneer met de schijfjes ei.