Home > Recepten

Bieflapjes met mango-gembersaus

1 mango (ca 300 gr)

4 bolletjes gember

2 eetlepels gembersiroop

1 dl tomatensap

3 bosuitjes

150 gr sugar snaps

400 gr bieflapjes

1 eetlepel chilipoeder

3 eetlepels olie

1 teentje knoflook

2 theelepels kruidenbouillonpoeder

keukenmachine

wok of hapjespan
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.

Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, de gembersiroop en het tomatensap tot een gladde saus of snijd de mango en de gember heel fijn en wrijf alles boven een kom door een zeef.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca 2 cm.

Maak de sugar snaps schoon.

Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.

Verhit in een wok de olie.

Pel de knoflook en pers hem erboven uit.

Bak de bieflapjes al omscheppend in ca 3 minuten bruin.

Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ca 2 minuten mee.

Voeg de mangosaus en de bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook.

Laat nog ca 5 minuten zachtjes sudderen.

Notities

Serveer met pandanrijst.