Home > Recepten

Biefstuk/aardap.koekjes/roompaddestoel, Duits

500 g bieflappen

gehakt ui

zout

peper

2 theelepels majoraan

3 lepels peterselie

50 g bakboter

2 lepels olie

aardappelpuree uit een zakje

1 ei

gemengde kruiden

1 gesnipperd ui

250 g champignons

1 courgette

boter

1/2 theelepel tijm

1 dl droge witte wijn

1/2 dl creme fraiche

1 lepel mosterd
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Aardappelgerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Laat 500 g bieflappen fijnhakken, kruid het vlees met een gehakt uitje, zout, peper, 2 theelepels gedroogde majoraan en 3 eetlepels peterselie en vorm het tot 4 tartaartjes. Bak deze in 50 g bakboter en 2 eetlepels olie om en om 4 minuten.

Vorm koekjes van aardappelpuree (van een zakje poeder voor 3 porties), 1 ei en 4 eetlepels gemengde kruiden (diepvries of vers) en bak deze goudbruin.

Smoor een gesnipperd uitje, 250 g champignons en 1 courgette (halve plakjes) in wat boter.

Voeg 1/2 theelepel tijm, 1 dl droge witte wijn, 1/2 dl crème fraîche en 1 eetlepel mosterd toe en kook dit op.