Biefstuk/aardap.koekjes/roompaddestoel, Duits |
|
500 g bieflappen gehakt ui zout peper 2 theelepels majoraan 3 lepels peterselie 50 g bakboter 2 lepels olie aardappelpuree uit een zakje 1 ei gemengde kruiden 1 gesnipperd ui 250 g champignons 1 courgette boter 1/2 theelepel tijm 1 dl droge witte wijn 1/2 dl creme fraiche 1 lepel mosterd |
|
BereidingLaat 500 g bieflappen fijnhakken, kruid het vlees met een gehakt uitje, zout, peper, 2 theelepels gedroogde majoraan en 3 eetlepels peterselie en vorm het tot 4 tartaartjes. Bak deze in 50 g bakboter en 2 eetlepels olie om en om 4 minuten.Vorm koekjes van aardappelpuree (van een zakje poeder voor 3 porties), 1 ei en 4 eetlepels gemengde kruiden (diepvries of vers) en bak deze goudbruin. Smoor een gesnipperd uitje, 250 g champignons en 1 courgette (halve plakjes) in wat boter. Voeg 1/2 theelepel tijm, 1 dl droge witte wijn, 1/2 dl crème fraîche en 1 eetlepel mosterd toe en kook dit op. |
Home > Recepten