Home > Recepten

Bara's 1 (beignets van taugeh-boontjes)

250 g urdiboontjes

3 teentjes knoflook

1 ui

1 peper of 1 lepel sambal

2 lepels masala liefst Nandan

2 theelepels djinten

150 g bloem

1 zakje bakpoeder

1,5 dl bronwater met koolzuur

4 lepels selderij
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Surinaams
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Begin een dag van tevoren met de boontjes te wassen en ze dan in een bakje met 5 dl water te laten wellen (minimaal 12 uur).

Laat de boontjes de volgende dag uitlekken en maal ze in de keukenmachine/molen goed fijn.

Doe er de knoflook, ui, peper/sambal en de kruiden door en maal nog even.

Doe de puree in een kom. Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed er een soepel deeg van. Vorm hiervan met natgemaakte handen een soort doughnuts en frituur die. Doe er, als het deeg te dun is, nog wat bloem bij of, als het te dik is, wat water.

Notities

Urdiboontjes zijn boontjes waaruit taugeh groeit.

Geef er een sausje van ketchup, knoflook en een beetje chilisaus bij.

Het mag best sterk zijn! Zeker veel knoflook...!

Een peperchutney erbij is ook heel lekker. Maak die van verse rode peper (zonder zaad), ui, knoflook en zout.