Home > Recepten

Ei gekookt in tomaat

6 eieren

6 grote stevige tomaten

40 g geraspte Gruyère

1/2 lepel tijmbloemen

olijfolie

zout

peper
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Michel Montignac

Bereiding

Snij het kapje van de tomaten, verwijder en bewaar het vruchtvlees. Strooi wat (grof) zout in de tomaten en laat 1-2 uur uitlekken door omgekeerd op een bord te zetten.



Fruit het vruchtvlees van de tomaat 10-15 minuten in de olijfolie op hoog vuur. Maak aan met zout en tijmbloemen.

Verwarm de oven voor op 190°.

Zet de tomaten met de kapjes erop 12-15 minuten in de oven.

Haal de tomaten uit de oven en bestrooi met een beetje kaas.

Breek in elke tomaat 1 ei, doe de tomatenpuree erbij en de rest van de Gruyère.

Zet het kapje er weer op en zet 10-12 minuten in de oven.

Direct serveren.