Deeg-envelopjes met marsalasaus, gefrituurde |
|
200 g bloem voor het deeg zout voor het deeg 40 g boter voor het deeg 1 dooier voor het deeg 1 eiwit voor het deeg 150 g oesterzwammen 250 g grotchampignons 1 gesnipperd uitje 150 g ricotta 50 g parmezaanse kaas peper zout 1 ei basilicum tijm frituurolie 1 glas marsalawijn voor de saus 125 ml slagroom voor de saus peper zout |
|
BereidingZeef de bloem met een snufje zout, meng boter en eidooier erdoor tot een soepel deeg (eventueel kan je er een eetlepel water bij doen). Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte en steek er 8 rondjes uit met een diameter van ongeveer 12 cm. (gebruik hiervoor een kommetje of iets dergelijks). Bestuif ze met bloem en leg ze, met plasticfolie ertussen, in de koelkast.Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Fruit ui en knoflook in wat olie, bak de paddestoelen kort mee tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat alles afkoelen. Blus de pan af met marsala, kook dat zachtjes in en bewaar dit. Meng de paddestoelen met de ricotta, Parmezaanse kaas, peper en zout en het losgekopte ei. Breng op smaak met basilicum en tijm. Beleg de deegrondjes voor de helft met de vulling. Laat de randen vrij en bestrijk die met eiwit. Klap het deeg dubbel en druk de randen stevig aan. Ga met een vork langs de hele rand, dit maakt een mooi patroon en geeft stevigheid. Laat frituurolie heet worden (180 graden Celcius) en frituur de envelopjes goudbruin in ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de marsala met de slagroom in tot een dikke saus, voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de envelopjes uitlekken en serveer met de saus. NotitiesDit recept komt uit "100 Vegetarische Toprecepten", enkele maanden geleden uitgebracht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Vegetariers Bond. Het is eenvoudig, maar heerlijk. In plaats van het deeg zelf maken kun je natuurlijk ook diepvries bladerdeeg-plakjes nemen!Lekker met gekookte peultjes, broccoli etc. |
Home > Recepten