Geitenkaasjes in druivenblad, gemarineerd |
|
8 grote of 16 kleine druivenbladen 4 kleine geitenkaasjes a 100 g 4 lepels olijfolie 2 fijngehakte rode pepertjes zonder zaad 2 theelepels versgehakte oregano 12 verse basilicumblaadjes in reepjes 1 gehakt teentje knoflook 1/2 theelepel grofgekneusde zwarte peperkorrels 8 kleine verse laurierblaadjes grof zeezout in koud water geweekte cocktailprikkers |
|
BereidingSnij de kaasjes horizontaal in 2 platte schijven.Meng olie, pepertjes, oregano, basilicum, knoflook, peper en zout. Leg een druivenblad op een bord (of 2 kleine blaadjes op elkaar) en leg in het midden een laurierblad en wat marinade. Doe er een schijfje kaas op met de korst omlaag, schep er wat marinade op, vouw de bladen dicht en steek vast met een prikkertje. Leg in een ondiepe schaal, giet de resterende marinade erover en marineer een uur. Rooster aan elke kant 2½ minuut. NotitiesVoor kleine kaasjes als crotin de Chavignol.Er kunnen geconserveerde druivenbladen worden gebruikt. Bij verse bladen moet het taaide deel van de stengel worden gebruikt, de bladen worden daarna in wat gezouten water 4 minuten gekookt en afgespoeld met koud water. Het is een vrij machtig gerecht. |
Home > Recepten