Gloeiende zwammen uit Sardinië |
|
70 g boter 250 g oesterzwammen in grote stukken 2 gehakte rode Spaanse pepers 8 grote ongepelde tenen knoflook 1 dl droge witte wijn 250 ml slagroom zout peper 300 a 400 g verse gare pasta parmezaan of pecorino romano |
|
BereidingSmelt 40 g boter, roer de oesterzwammen erdoor, breng op smaak met zout en peper. Bak in 5 minuten op middelhoog vuur beetgaar. Schep de zwammen uit de pan.Smelt de rest van de boter erbij in de pan en roer de chili's en ongepelde knoflook erdoor, laat afgedekt 5 minuten zweten op laag vuur. Giet de wijn erbij en sudder 5 minuten op middelhoog vuur onder de deksel. Schep peper en knoflook eruit en doe bij de oesterzwammen. Laat de wijn zonder deksel in 5 minuten op hoog vuur inkoken en doe dan de slagroom erbij. Roer zwammen, pepers en knoflook erdoor. Schep over de pasta en serveer met de kaas. NotitiesDe knoflook wordt tijdens het eten naar behoefte uit het schilletje gedrukt. |
Home > Recepten