Home > Recepten

Kampersteur

6 tot 8 eieren

30 g bloem

30 g boter

500 ml melk

1 a 2 lepels mosterd

zout

peper

2 lepels peterselie





Variatie:

- vervang de mosterdsaus door tomaten-, pinda- of kaassaus.
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Nederlands
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Kook de eieren hard.

Smelt de boter in een steelpannetje met een dikke bodem en roer de bloem erdoor. Blijf kort roeren tot het mengsel als een bal van de panbodem loslaat.

Roer er scheut voor scheut de koude melk door en roer goed om te voorkomen dat het klontert.

Laat de saus op laag vuur al roerend pruttelen tot de bloemsmaak weg is.

Haal van het vuur, roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Halveer de eieren, leg in een platte schaal en schep de saus erover.

Bestrooien met peterselie.