Home > Recepten

Kering tempeh (knapperig gebakken tempeh)

1/2 blok tempeh

2 tenen knoflook

2 lepels zoet paprikapoeder

1 lepel sambal oelek

1/2 schijfje gula djawa

1 theelepel zout

olie

1/2 dl water
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: culieus

Bereiding

Frituur de stukjes tempe in de olie tot ze goudgeel/-bruin zijn (niet te bruin , want dan worden ze bitter).

Haal de tempe uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Fruit vervolgens de uien en de knoflook in de olie ( verminder de hoeveelheid olie als je een ruime hoeveelheid hebt gebruikt. Reduceer tot ca. 2 el.)

Voeg de sambal en de paprikapoeder toe. Laat het geheel kort meefruiten.

Voeg het water, het zout en de gula djawa toe. Laat het geheel oplossen en inkoken tot een stroperige massa.

Voeg dan de gefrituurde tempe toe. Meng alles goed door elkaar en serveer dit gerecht warm of koud.

Dit gerecht is ook enkele dagen te bewaren, wanneer je het luchtdicht afsluit en gekoeld bewaart. Heerlijk bij de rijsttafel!