Loempia's 01 |
|
8 loempiavellen 300 g mager varkensvlees 100 g kipfilet 50 g ham 2 lepels fijngesneden prei 2 lepels fijngesneden selderij 300 g taugé 2 middelgrote uien 200 g witte kool of groene kool 4 teentjes knoflook zout peper ve-tsin maïsolie of zonnebloemolie 1 dooier |
|
BereidingSnijd het vlees, ham, de prei en de kool in kleine reepjes. Flinter de uien en druk de knoflook door de knoflookpers.Was de tauge goed en laat ze uitlekken.Verhit nu in de watjang een scheutje olie en bak de knoflook en de uien hierin lichtbruin.Voeg de in stukjes gesneden kip, de reepjes vlees, ham, kool, prei en tauge toe. Bak op het laatst heel even de selderie mee en kruid met zout, peper en vetsin. Fruit het geheel 4-5 min.Laat het mengsel afkoelen en vul de loempiavellen hiermee.Vouw de loempia's naar gewenste grootte en plak de randen dicht met wat eigeel. Bak de loempia's onder in de heet gemaakte olie lichtbruin en knapperig. Zorg tijdens het bakken dat de loempia's onder de olie liggen om het barsten te voorkomen. |
Home > Recepten