Home > Recepten

Maïsbrood uit Paraguay

1 eetlepel bloem

2 blikjes maïskorrels

225 g geel maïsmeel

1,5 dl melk

5 eetlepels olijfolie

200 g geraspte jonge kaas

zout

peper

2 uien

3 eiwitten

3 eidooiers

20 g boter



Het is uiteraard lekkerder om verse maïs van de kolf afgesneden te gebruiken in plaats van maïs uit blik. Voor dit brood zijn dan 3 kolven nodig.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten; Paraguay
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Vet een vierkante ovenschaal in en bestrooi de bodem met de bloem.





Pureer de uitgelekte maïs in de keukenmachine en voeg maïsmeel, melk, 4 eetlepels olijfolie, geraspte kaas en flink zout en peper toe tot een gladde massa ontstaat.

Pel en snipper de uien.

Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de uien zacht en glazig. Roer de uien door het maïsmengsel.

Klop de eiwitten stijf en roer de eidooiers luchtig los, roer beide door elkaar en giet het geheel bij het maïsmengsel.

Schep de maïsmassa in de schaal en verdeel de boter in kleine vlokjes over de bovenkant.

Bak af in 45 minuten in het midden van de oven.

Benodigdheden

Rode kidneybonensalade en rundergehakt