Home > Recepten

Risotto met kip 2

300 g kipfilets

1 grote ui

1 theelepel verse rozemarijn

1 l gevogeltefond

1 envelopje saffraan

2 eetlepels boter

400 g arboriorijst

1 glas droge witte wijn

3 eetlepels olijfolie

zout

versgemalen peper

75 g geraspte parmezaanse kaas

50 ml slagroom
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwijder eventuele peesjes en het restje kraakbeen van de kipfilets; snijd ze in smalle reepjes. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Verwarm de gevogeltefond tot tegen de kook en roer de saffraan erdoor.

Verwarm de boter in een diepe pan met dikke bodem en smoor de ui glazig; voeg de rozemarijn en de rijst toe en roer tot de korrels rondom vet zijn. Draai het vuur halfhoog. Giet de wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen. Giet zoveel fond over de rijst dat deze bedekt is, laat de rijst al roerend koken tot de fond is opgenomen. Voeg opnieuw fond toe en laat deze al roerend opnemen. Schep de reepjes kipfilet door de rest als tweederde van de fond is toegevoegd, schep alles even om. Voeg de resterende fond en de olijfolie toe en blijf voorzichtig omscheppen tot alle vocht is opgenomen.

Breng de risotto op smaak met zout en peper en meng de parmezaan erdoor. Verwarm de slagroom en schep deze door de risotto.

Serveer de risotto in een verwarmde dekschaal.

Notities

Arboriorijst is een rondkorrelrijst die niet droogkookt, maar romig en nog enigszins papperig blijft. Risotto hoort een romig gerecht te zijn, daarom is het van belang dat u rondkorrelrijst gebruikt en beslist geen droogkokende langkorrelrijst.