Home > Recepten

Sabayon met moscato d'asti

0,5 l water

250 g fijne tafelsuiker

1 kaneelstokje

limoensap

4 blanke perziken

5 eidooiers

50 g suiker

2 dl moscato d'asti

2 eetlepels witte rum
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Breng het water met de suiker aan de kook en laat het zachtjes koken tot de suiker is opgelost; doe het kaneelstokje en wat limoensap erin. Ontvel de perziken, halveer en ontpit ze. Pocheer de halve perziken 5-10 minuten in de suikersiroop. Schep ze eruit.

Klop voor de sabayon de dooiers met de suiker in een kleine pan zeer luchtig. Zet de pan in een grote pan met daarin een laagje kokend water en voeg al kloppend de wijn en de rum toe tot een gebonden saus is ontstaan.

Leg in vier hoge dessertcoupes 2 halve perziken en giet de sabayon erover.

Notities

Een bain-marie wordt gebruikt voor het bereiden of verwarmen van gerechten waarin eieren een belangrijk onderdeel zijn; voor het opwarmen of warm houden van kwetsbare gerechten en voor het bereiden van gerechten die lange tijd tegen het kookpunt moeten worden gehouden. Zet een kleine pan in een grotere pan met daarin water dat tegen de kook aan wordt gehouden. De bodem van de bovenpan mag het water niet raken.