Sesamnoedels op Oosterse wijze |
|
250 g mie 3 lepels donkere sesamolie 75 g pindakaas 1/2 dl kipbouillon 1 lepel rijstazijn of rode wijnazijn 3 lepels sojasaus 2 kleingesneden teentjes knoflook 1 lepel fijngesneden gember 1 lepel droge sherry 1/2 lepel suiker 1.5 theelepel chili-olie of mespuntje cayennepeper zwarte peper 2 kleingesneden bosuitjes 2 lepels geroosterd sesamzaad |
|
BereidingKook de mie al dente, giet af en spoel met koud water. Doe in een schaal en meng er een lepel sesamolie door.Meng in de foodprocessor pindakaas, kippenbouillon, ristazijn, sojasaus, knoflook, gember, sherry, suiker, chili-olie en peper 1 minuut. Meng saus, bosui en mie, doe in een schaal en bestrooi met sesamzaad. Serveer op kamertemp met gegrilld vlees of vis, een gekruid Oosters gerecht o.i.d. NotitiesMaak wat extra saus; lekker bij gegrilld vlees of vis! Als hoofdgerecht voor 4, als bijgerecht voor 6 personen.Gemaakt op 25-11-2000 |
Home > Recepten