Home > Recepten

Aardappel in folie met geroosterd ei en kaviaar

8 stevige grote aardappels

olie

zout

8 eieren

1/2 pakje boter

worcestersaus

kaviaar
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de aardappelen onder stromend water goed schoon en droog ze met keukenpapier.

Prik elke aardappel 3 keer met een vork in.

Besmeer de aardappelen met een kwastje met wat olie en besprenkel ze met zout en peper.

Leg iedere aardappel op een stukje dubbel gevouwen aluminiumfolie en wikkel dit goed dicht.

Leg de pakketjes ± 1 uur in de hete as van de houtskool. Draai ze enkele malen om, tot de aardappelen zacht zijn. De aardappelen moeten door en door gaar zijn.

Leg de eieren een half uurtje na de aardappelen in de barbecue as.

Roer de boter in een kommetje zacht.

Hak de geroosterde eieren fijn en voeg die samen met wat druppeltjes worcestershiresauce bij de boter.

Vouw de pakketjes aardappel open, maak met een mes een kruisgewijze inkeping en druk deze met de vingers ietsje open.

Vul de aardappelen met de eiboter en schep er een lepeltje zwarte (nep)kaviaar over.

Serveer meteen.

Notities

Eieren die in de as van de barbecue zijn geroosterd, hebben een heel aparte smaak. Probeert u het maar eens.

Prik de eieren met een eierprikker 1 maal en leg ze ± een half uur in de warme as van het smeulende barbecuevuurtje.

U heeft na deze tijd een hard eitje, dat smakelijk is met gewoon wat zout of dat ook kan dienen als vulling voor de aardappelen in folie, die eveneens in de as zijn geroosterd.