Home > Recepten

aardappels met kaas-peper-walnootsaus

750 g aardappels schoongeborsteld

5 lepels olijfolie of zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 rode peper in stukken

100 g witte meikaas in blokjes

100 g gemalen walnoten

2 dl melk

3 hardgekookte eieren gehalveerd

enkele zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Sausjes; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil in een pan water in 20 minuten gaar. Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken. Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine.

Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het gerecht met de gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.