Home > Recepten

aardappels met kaas-pepersaus

750 g aardappels schoongewassen

250 g witte meikaas in blokjes

2 dl slagroom

1 groene peper in stukken

1 theelepel kurkuma

zout

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 ui in ringen

enkele zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Sausjes; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil in een pan water in 20 minuten gaar. Giet ze af, pel ze en snijd ze in plakken. Leg de plakken aardappel op een schaal en houd ze warm.

Pureer de kaas met de slagroom, de stukken groene peper, de kurkuma en wat zout in een foodprocessor of andere keukenmachine.

Verhit de olie in een pan. Voeg de kaaspuree toe en roer van het geheel bij matige hitte een gladde, romige saus.

Schenk de warme saus over de warm gehouden plakken aardappel en garneer het gerecht met de ringen ui en de olijven.