Home > Recepten

Aardappelkroketten 2

750 gr aardappels

theelepel zout

3 eierdooiers

2 eiwitten

4 eetlepels paneermeel

3 eetlepels paneermeel

nootmuskaat

bloem
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Kroketten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

Kook de aardappelen gaar.

Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen en enigzins afkoelen.

Pureer de aardappelen.

Roer de eieredooiers en paneermeel door de puree totdat er vormbaar niet plakkerig deeg ontstaat.

Maak de puree op smaak met zout en nootmuskaat.

Vorm van het aardappeldeeg op een met bloem bestoven werkblad een rol met een diameter van ca. 6 cm.

Snij de rol in stukjes van ca. 2 cm en vorm daarvan met licht bebloemde handen kroketjes.

Wentel de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en tenslotte door het paneermeel.

Laat de kroketjes hierna 15 minuten staan. Verhit de frituurpan.

Bak de kroketjes met een aantal tegenlijk in ca. 6 minuten mooi bruin.

Haal de kroketjes uit de frituur en laat ze op keukenpapier uitdruppen.