Home > Recepten

Aardappelsoezen

250 g gare aardappels

2 eieren

50 g boter

zout

peper

nootmuskaat

peterselie

1 eetlepel geraspte kaas

1 dl water

75 g bloem

frituurvet
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Pureer de aardappels door ze door een pureeknijper of zeef te drukken.

Meng 1 ei en de helft van de boter erdoor en breng pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Hak de peterselie en roer deze samen met de geraspte kaas door de puree.

Verwarm het water met de rest van de boter tot deze is opgelost en roer de bloem erdoor.

Roer van het vuur af tot er een bal ontstaat. Roer het tweede ei erdoor.

Meng aardappelpuree en deeg door elkaar en schep dit mengsel in een spuitzak.

Verhit het frituurvet tot 180 °C en spuit staafjes van het soezendeeg erin. Bak ze goudbruin en gaar.

Laat de soesjes uitlekken op keukenpapier.

Notities

Een verrassend aardappelgarnituur!