Aardappeltoastjes met tapenade |
|
250 g olijven zonder pit 125 g kappertjes 6 ansjovisfilets uit blik 1 teentje knoflook 3 lepels olijfolie voor de tapenade 1/2 theelepel tijm citroensap 3 grote aardappelen (600 g) 6 lepels olijfolie zout peper 3 grote champignons in dunne plakjes 10 fijngeknipte sprietjes bieslook |
|
BereidingVoor de tapenade: doe olijven, kappertjes, vis, olijfolie, knoflook en tijm in de keukenmachine en breng op smaak met citroensap.Voor de aardappeltoastjes: boen de aardappels schoon en snij in plakken van 1/2 centimeter. Verhit 3 lepels olie in de koekenpan en bak de helft van de aardappels in 10 minuten goudbruin, halverwege keren. Laat uitlekken en bak de andere helft net zo. Beng de aardappels op smaak met zout en peper Bak in dezelfde pan de champignons om en om. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestrijk elk plakje aardappel met tapenade. Leg op de bakplaat en verdeel de champignons erover. Bak 5 minuten in deoven en bestrooi daarna met bieslook. NotitiesDe tapenade die overblijft, kan in een afgesloten potje 2 weken in de koelkast blijven. |
Home > Recepten