Home > Recepten

Aardappeltoastjes met tapenade

250 g olijven zonder pit

125 g kappertjes

6 ansjovisfilets uit blik

1 teentje knoflook

3 lepels olijfolie voor de tapenade

1/2 theelepel tijm

citroensap

3 grote aardappelen (600 g)

6 lepels olijfolie

zout

peper

3 grote champignons in dunne plakjes

10 fijngeknipte sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Voor de tapenade: doe olijven, kappertjes, vis, olijfolie, knoflook en tijm in de keukenmachine en breng op smaak met citroensap.

Voor de aardappeltoastjes: boen de aardappels schoon en snij in plakken van 1/2 centimeter.

Verhit 3 lepels olie in de koekenpan en bak de helft van de aardappels in 10 minuten goudbruin, halverwege keren. Laat uitlekken en bak de andere helft net zo.

Beng de aardappels op smaak met zout en peper

Bak in dezelfde pan de champignons om en om.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bestrijk elk plakje aardappel met tapenade. Leg op de bakplaat en verdeel de champignons erover.

Bak 5 minuten in deoven en bestrooi daarna met bieslook.

Notities

De tapenade die overblijft, kan in een afgesloten potje 2 weken in de koelkast blijven.